Archive for август, 2021

Небезбеден козметички производ од увоз

Небезбеден козметички производ од увоз

Хипоалергено млеко за заштита од сонце – ,,DOCTOR’S SPF 50”    од  Р.Србија Не одговара на Правилникот за критериумите за микробиолошка и хемиска чистота на козметичките производи и методите за проверка на тие критериуми. Превземени мерки од страна на ДСЗИ : повлекување и забрана за промет.

Објавено на август 18, 2021 Повеќе →