Archive for декември, 2023

Информација  за спроведени вонредни инспекциски надзори во  врска со лекување и третман на почината родилка од Делчево

Информација  за спроведени вонредни инспекциски надзори во  врска со лекување и третман на почината родилка од Делчево

На ден 28.12.2023 и 29.12.2023 година извршен е вонреден инспескциски надзор во ЈЗУ Клиничка болница Штип  и ЈЗУ УК за ТОАРИЛУЦ – ОЕ КАРИЛ  Скопје во врска со лекувањето и третманот на родилката С.С од Делчево при што  согласно надлежностите на Државниот санитарен и здравствен инспекторат од увидот во медицинската еиденција и документација е констатирано […]

Објавено на декември 29, 2023 Повеќе →

Информација за надзор над безбедност на козметички производи, детски играчки и предмети за општа употреба во промет за 2023 год.

Државниот санитарен и здравствен инспекторат во областа на санитарно-хиегиенската и епидемиолошката заштита врши надзор особено над безбедност на детските играчки, козметичките производи и определени предмети што при употреба доаѓаат во непосреден допир со кожа и слузница, согласно  член 4 став 1 точка 2 од Законот за санитарна и здравствена инспекција (Сл. весник на РМ бр.71/06…83/18), […]

Објавено на декември 23, 2023 Повеќе →
Почитувани граѓани

Почитувани граѓани

Државниот санитарен и здравствен инспекторат Ве известува дека на ден 29.11.2023 година работното време ќе биде од 7:30-12:00 часот, додека на ден 30.11.2023 година ќе биде неработен ден. Оваа одлука е донесена на 199 седница на Владата на Република Северна Македонија а се однесува на 30-тиот Министерски состанок на ОБСЕ во организација на Министерство на […]

Објавено на декември 21, 2023 Повеќе →
ПРОЦЕНА НА ДОБРОТО ВЛАДЕЕЊЕ НА ИЗВРШНАТА ВЛАСТ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И ВО РЕГИОНОТ ПРЕКУ ИНДЕКСОТ НА ОТВОРЕНОСТ

ПРОЦЕНА НА ДОБРОТО ВЛАДЕЕЊЕ НА ИЗВРШНАТА ВЛАСТ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И ВО РЕГИОНОТ ПРЕКУ ИНДЕКСОТ НА ОТВОРЕНОСТ

Публикацијата е подготвена од Фондацијата Метаморфозис во рамките на проект финансиран од Национална Фондација за демократија  (NED) и Фондација Отворено општество Македонија. Истражувањето е спроведено во периодот од март до јуни 2023 година. Примерокот на аргетирани институции се состои од вкупно 36 институции, вклучувајќи ги Владата/Генералниот секретаријат, 16 министерства и 19 случајно избрани извршни органи во состав […]

Објавено на декември 15, 2023 Повеќе →