Archive for декември 29th, 2023

Информација  за спроведени вонредни инспекциски надзори во  врска со лекување и третман на почината родилка од Делчево

Информација  за спроведени вонредни инспекциски надзори во  врска со лекување и третман на почината родилка од Делчево

На ден 28.12.2023 и 29.12.2023 година извршен е вонреден инспескциски надзор во ЈЗУ Клиничка болница Штип  и ЈЗУ УК за ТОАРИЛУЦ – ОЕ КАРИЛ  Скопје во врска со лекувањето и третманот на родилката С.С од Делчево при што  согласно надлежностите на Државниот санитарен и здравствен инспекторат од увидот во медицинската еиденција и документација е констатирано […]

Објавено на декември 29, 2023 Повеќе →