Објавено на Korrik 15, 2022

Извештај на ДСЗИ за небезбедни играчки

На ден 12.07.2022 година ДСЗИ поништи небезбедни детски играчки  кукли –Fashion girl Beauty .

Вид на небезбедност : во однос на механичко -физички својства согласно ЕН 71-1 , поради  отпаѓање на косата  од куклата при чешлање , затресување и истегнување. 

Земја на потекло : Република Кина. 

Publikuar në:: E paketegorizuar, Të reja