Archive for Maj, 2023

Работна средба на тема:                  Заштита на правата на пациентите, правата и обврските на здравствените установи, здравствените работници и правата и обврските на пациентите

Работна средба на тема:  Заштита на правата на пациентите, правата и обврските на здравствените установи, здравствените работници и правата и обврските на пациентите

Државниот санитарен и здравствен инспекторат оддржа работна средба на тема:   Заштита на правата на пациентите, правата и обврските на здравствените установи, здравствените работници и правата и обврските на пациентите, согласно Законот за заштита на правата на пациентите.  Обраќање имаше Директорот на ДСЗИ асс.-др.Рената Младеновска,   Дипл. правник Стојанче Стојковски – Државен советник во Министерство за здравство.д-р Лилјана Коцева – Главен инспектор во […]

Објавено на Maj 22, 2023 Повеќе →