Archive for Qershor 8th, 2023

Информација за извршен  вонреден инспекциски надзор во ЈЗУ Психијатриска болница Скопје

Информација за извршен  вонреден инспекциски надзор во ЈЗУ Психијатриска болница Скопје

На ден 07.06.2023  од страна на Државниот санитарен и здравствен инспекторат извршен е единечен вонреден инспекциски надзор во ЈЗУ Психијатриска болница – Скопје а во врска со  добиена информација преку медиумите за појава на физичко насилство меѓу пациентите. Констатирано е дека на судското одделение на ден 20.05.2023 во ноќните часови се случилa тепачка меѓу четворица […]

Објавено на Qershor 8, 2023 Повеќе →