Archive for Qershor 1st, 2024

Тим за анализа на политики при Министерство за здравство, поддржано од Светска здравствена организација

Тим за анализа на политики при Министерство за здравство, поддржано од Светска здравствена организација

Потребата за зајакнување на здравствениот систем никогаш не била понеопходна. За таа цел, СЗО во Р. Северна Македонија, пилотира нов водечки курс за подобрување на здравствениот систем. Тридневната работилница во Охрид (29 – 31 мај 2024 година), под водство на д-р Ане Јохансен во која учесниците стекнуваат подетално разбирање на основните цели на здравствениот систем, […]

Објавено на Qershor 1, 2024 Повеќе →